Hulp nodig?      06 417 419 32      denise@alcoholfreedrinks.nl      Bel mij terug
Alcoholvrij
Gratis verzending vanaf €59,00
Binnen 1-3 werkdagen thuisbezorgd!
Top kwaliteit!
Per fles te bestellen!
Korting per doos!

Ontdek de smaakvolle vegan wijn van Alcoholfreedrinks.nl

 

Een goed glas alcoholvrije witte wijn, rode wijn of rosé; iedereen geniet ervan, ongeacht of ze veganist, pescotariër, vegetariër of vleeseter zijn. Maar wist je dat niet alle wijn vegetarisch of veganistisch is? Geen stress, want Alcoholfreedrinks.nl selecteert de beste vegan wijn voor jou in de webshop. Met ruim acht jaar ervaring op het terrein van alcoholvrije dranken adviseren wij je graag bij de keuze voor je favoriete vegan wijn. Neem contact met ons op via de website of bekijk via ons handige keuzemenu in de webshop welke vegan wijn wij op voorraad hebben.

 

Wat is vegan wijn?

 

Bij veganistische wijn wordt niets gebruikt van dierlijke oorsprong, dus ook geen eieren of melkproducten. Helaas is niet alle vegetarische wijn ook veganistisch. Na het gistingsproces is de wijn veelal troebel. Om wijn helder te maken, oftewel te klaren, gebruiken de wijnboeren producten op bassi van dierlijk eiwit om de vertroebelende onderdelen te laten zakken. Vervolgens filtert de wijnboer deze deeltjes eruit. Bij de filtering van wijn maken veel wijnmakers gebruik van producten met een dierlijke oorsprong, zoals gelatine, varkensvet of visslijm. Toch kiezen steeds meer wijnmakers voor plantaardige producten die hetzelfde effect veroorzaken. Als je zeker wilt zijn dat de wijn vegan is, kies je voor een biologisch ongefilterde, ongeklaarde natuurwijn.

 

Waarom is wijn niet vegan?

 

Je zou verwachten dat wijn alleen gemaakt is van druiven en hierdoor uitstekend geschikt is voor een veganistische leefstijl. Bij het filterproces worden veelal wel dierlijke producten toegepast, waardoor de wijn niet vegan is. Aangezien het nog steeds niet wettelijk vereist is dat dit wordt vermeld op het etiket, laten veel wijnproducenten het achterwege. Zo loop de dus het risico een veganistische wijn te drinken die helemaal niet vegan is. Het is overigens wel mogelijk om een wijn te klaren zonder dierlijke producten. Veel wijnproducenten nemen hier echter niet te tijd voor en gebruiken toevoegingen om het klaringsproces te bespoedigen.

 

Vegan wijn kopen: het etiket zegt niet alles

 

De meest voorkomende klaringsmiddelen zijn caseïne (van melkeiwitten), albumine (van eiwitten), visslijm (gedroogde onderdelen van vissen) en gelatine (van bot en kraakbeen van zoogdieren). Het ingewikkelde is dat deze ingrediënten veelal niet op het etiket vermeld worden. Dit hoeft namelijk volgens de wet niet. Sommige vegan wijnen hanteren wel een Vegan logo op de wijnfles. Dit logo mag alleen worden gehanteerd als de wijn officieel is gecertificeerd als vegan. Een biologische wijn kan echter wel vegan zijn, ook al staat het logo er niet op. Het betekent slechts dat er geen officieel certificaat aan de wijn is toegekend.

 

Biologische wijn altijd vegan?

 

Biologische wijnboeren maken voor hun biologische wijn zo min mogelijk gebruik van toevoegingen aan hun producten. Vaak zijn de producten die ze wel toevoegen plantaardig. Zo gebruiken biologische wijnmakers bentoniet. Dit is een soort klei om de wijn te filteren en een perfect alternatief voor dierlijke producten. Als op het etiket bentoniet wordt vermeld, is de wijn veganistisch. Als je zeker wilt weten of een bepaalde wijn veganistisch is, neem je contact op met Alcoholfreedrinks.nl via de website. Met onze expertise weten wij voor jou de beste non-alcoholische vegan wijn te selecteren.

 

Alcoholvrije vegan wijn bij Alcoholfreedrinks.nl

 

Voor een smaakvolle alcoholvrije vegan witte wijn of vegan rode wijn ben je bij Alcoholfreedrinks.nl op het juiste adres. Kies bijvoorbeeld de Alcoholvrije Vendôme Chardonnay van Spaanse Chardonnay druiven uit La Mancha. Deze wijn wordt na het gistingsproces tot iets onder de 30 graden verwarmd, zodat de alcohol onder druk verdampt. Door deze sous-vide methode behoudt de vegan wijn zijn heerlijke smaak. Geniet van de lichtgoude kleur en een fruitig aroma, rijk aan citrusvruchten en met tonen van karamel, acacia en muskaatnoot. Of kies voor de Alcoholvrije Merlot, geproduceerd van Spaanse Merlot druiven. De wijn met een diepe robijnrode kleur bevat aroma´s van bramen, zwarte bessen, pruimen en kersen.

 

Bestel alcoholvrije vegan wijn bij Alcoholfreedrinks.nl

 

Kun je niet wachten om zelf een glas alcoholvrije vegan wijn te proeven? Maak dan een keuze uit ons gevarieerde assortiment aan veganistische wijnen in de webshop. Of je nu een fruitige witte wijn vegan bij de lunch zoekt of een smaakvolle rode wijn vegan voor de glühwein, je vindt altijd de wijn die bij je past. We hanteren een snelle levering en gratis verzending boven de € 59,-.